back

Краща бібліотека року-2013

28 березня 2014

В Чернігівській районній ЦБС підведено підсумки професійного конкурсу - рейтингу «Краща бібліотека року - 2013». Більше тридцяти закладів успішно показали зміст своєї роботи на сторінках власних друкованих видань. Цікаво себе презентували Пакульська, Краснянська, Олишівська, Пісківська, Киїнська, Павлівська, Киселівська та багато інших філіалів централізованої бібліотечної системи, які й стали учасниками обласних конкурсних змагань. Серед переможців, відзначених Почесними Грамотами Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації і дві наші бібліотеки – Новоселівська та Радянськослобідська. Грамоти було вручено на обласному семінарі директорів ЦБС та їх заступників «Публічна бібліотека: функції, завдання, роль та місце в житті громади, та підсумки щорічного обласного рейтингу-конкурсу «Краща бібліотека року», що проходив у ОУНБ ім. В.Г.Короленка 26 – 27 березня. Також було відзначено учасників районного етапу обласного літературно-мистецького конкурсу, присвяченого 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка «Живи, поете, в пам'яті людській»: Лапай Марину – дипломом Департаменту культури і туризму, національностей та релігій І ступеня в номінації «Поетичні твори», Романенко Марію – грамотою Департаменту культури і туризму, національностей та релігій в номінації «Прозові твори».

В ході семінару директор Чернігівської районної ЦБС Вікторія Пирковська виступила з питанням «Громадські обговорення в публічних бібліотеках Чернігівщини», наголосивши, що соціологічні опитування як користувачів так і жителів населених пунктів, читацькі інтерв’ю є дієвою і сучасною формою бібліотечної роботи, та презентувала матеріали круглого столу громадських обговорень, зібрані у виданні центральної бібліотеки району «Бібліотека нашої громади».

Одне з важливих питань, яке також вирішувалося на семінарі директорів – обрання голови Чернігівського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та вибори членів президії і ревізійної комісії обласного відділення УБА.

За інформацією районної ЦБС