back

Екскурсія в світ професій

24 березня 2014

Корисною та цікавою була поїздка до обласного центру для учнів Анисівської школи. Напередодні канікул вони завітали до Чернігівського районного центру зайнятості.

Вже зовсім мало часу залишається випускникам шкіл, щоб зробити свій основний вибір - обрати професію. На жаль, діти сільських шкіл не мають широкого доступу до інформації про професії, навчальні заклади та потребу на ринку праці. Тому спеціалісти служби зайнятості прагнуть допомогти молоді в виборі майбутньої професії.

Спочатку учням була запропонована екскурсія по центру зайнятості, в ході якої особлива увага приділена профінформаційному сектору. Школярі ознайомились з папками з описом професій та інформацією про навчальні заклади області. Всім бажаючим запропоновано в період канікул пройти профдіагностичне обстеження, яке допоможе вибрати професію.

До участі в заході долучились професійно-технічні навчальні заклади. Учні мали змогу переглянути відео-ролики про професії, які можливо отримати в Чернігівському професійному будівельному ліцеї, Чернігівському професійному ліцеї побуту, Чернігівському центрі професійно-технічної освіти та з вуст викладачів отримати відповіді на питання про умови навчання, дозвілля, перспективи працевлаштування.

Захід закінчився проведенням тестування школярів. Вони мали можливість з’ясувати яка професія за за предметом праці підходить кожному з них.

За інформацією районного центру зайнятості