back

Іду з дитинства до Тараса

24 березня 2014

Під такою символічною назвою днями в районній дитячій бібліотеці відбулася літературно-музична композиція, присвячена 200-річчю з дня народження Т.Шевченка. В актовій залі гімназії для маленьких читачів оформили книжкову виставку. На свято завітали бібліотекарі сільських бібліотечних закладів району та директор бібліотечної системи Вікторія Пирковська. Ведучою дійства була заступник директора по роботі з дітьми Галина Полевик, а допомагали їй учні 2-3-х класів М-Коцюбинської гімназії Проскурнича Віка, Роман Загривий, Полевик Денис, Шульга Аня.

Глядачі та гості з цікавістю переглянули інсценівки, присвячені дитячим рокам великого поета. Здібні актори – Потапенко Дмитро, Понамаренко Віка, Ковган Аня, Мудрий Ярослав своєю грою подарували чарівну можливість відчинити дверцята до світу, який оточував маленького Тараса. Зворушливо та щиро звучали вірші Кобзаря з вуст першокласників. Вразив майстерним декламуванням п’ятикласник, читач Кархівської сільської бібліотеки Миненок Олег. Музичності святу додали виступи вокального ансамблю «Зіронька» Киїнської ЗОШ, учні виконали пісні на слова Шевченка.

По-справжньому захоплюючою виявилась така собі подорож у минуле. Учні-читачі Радянськослобідської ЗОШ та М-Коцюбинської гімназії змагалися в конкурсах розумників й навіть гралися в ігри з дитинства Шевченка й заразом дізнались багато нового про генія, який колись теж був дитиною.

За інформацією районної ЦБС