back

Актуально: які види доходів декларуємо обов’язково?

19 березня 2014

З кожним днем у Чернігівському районі набирає обертів кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році. Декларування доходів до 1 травня 2014 року – це виконання громадянами свого конституційного обов’язку та індивідуальний внесок у добробут держави.

Щорічне декларування доходів громадянами пов‘язано з виконанням вимог Податкового кодексу України, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію, або мають право отримати податкову знижку.

Отже, які види доходів потрібно обов’язково декларувати? До таких доходів, що підлягають декларуванню, відносяться: дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, доходи від надання майна в оренду іншим громадянам, дохід у вигляді подарунку від фізичних осіб (або в результаті укладання договору дарування), іноземні доходи, прибутки від продажу акцій та корпоративних прав, доходи, отримані від двох та більш податкових агентів у разі, якщо їх загальний розмір перевищує 120 мінімальних заробітних плат, доходи у вигляді виграшу у гральних закладах, а також інші доходи, з яких протягом 2013 року податок не утримувався.

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до 1 травня 2014 року до органів доходів і зборів за місцем реєстрації. Для зручності платників діє новий сервіс – можливість подання декларації про доходи, отримані у 2013 році, через Інтернет. Отже, подання звітності в електронному вигляді значно спрощує громадянам процес декларування доходів. Доречі, електронний цифровий підпис надається безкоштовно. У Чернігівській ОДПІ працює Центр обслуговування платників, де можна безкоштовно отримати бланк декларації та необхідну консультацію, отже основний принцип роботи – створення найкращих умов для платників. У разі виникнення питань щодо подачі декларації просимо звертатися за довідками за адресою: м. Чернігів, вул. Воровського, 6.

Чернігівська ОДПІ закликає мешканців району сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно подати декларації.

За інформацією Чернігівської ОДПІ