back

До 200 річчя з дня народження Тараса Шевченка

14 березня 2014

Поетична спадщина Тараса Шевченка, вже давно подолавши національні межі, увійшла до скарбниці світової літератури. Впродовж 200 – років ми пам’ятаємо його біографію на пам'ять, його твори покладені на музику. Ми будемо вічно пам’ятати Великого сина українського народу!

Завідуюча Новобілоуською сільською бібліотекою Ніна П’ята у своїй бібліотеці представила книжкову виставку, яка супроводжувалась музичною хвилиною. Також надала заходу різноманітності та незвичності літературно – музична композиція «Слово Тарасове вічне». Разом із вшануванням пам’яті Тараса Шевченка пройшло і святкування свята 8 березня «Кохана, ніжна, загадкова» (образ жінки у творчості Т. Г. Шевченка). Гості щиро дякували організаторам: бібліотекарю Н. П’яті, голові сільської ради М. Кондратенко, та секретарю В. Почепні.

Валентина Татаренко – завідуюча Анисівським сільською бібліотекою також не змогла залишитись осторонь цієї світової дати. У бібліотеці вона організувала та провела конкурс читців «Великий син, великого народу». Приймали участь учні середнього шкільного віку. Пізніше визначали переможця із 17 учасників. Діти залишилися задоволені, кожен зміг показати свої знання і розкрити талант.

Неабияк незвичайно провела захід Алла Музиченко - завідуюча Довжицькою сільською бібліотекою. Креативний підхід прийшовся до вподоби гостям свята. Адже бібліотекар представила ретро – презентацію фільму «Назар стодоля». Запрошенні, були задоволенні фільмом, і ще довго обговорювали його за круглим столом.

Як нам відомо багато творів Шевченка ставлять на великій сцені. Це завжди має успіх. От і Тетяна Шеремет – завідуюча Олишівською селищною бібліотекою підійшла нестандартно до вшанування 200 – річчя з дня народження Т. Г. Шевченка. На святкування вона запросила літературно – драматичний гурток. Для гостей актори поставили сценки за творами Великого поета. По закінченню гри акторів, гості довго аплодували, і не відпускали зі сцени.

Шевченківське свято – головна подія 2014 року, а особливо 9 березеня. Валентина Сапон – завідуюча Рудківською сільською бібліотекою провела свято «Золоті зерна Кобзаря». На якому вона представила озвучену книжкову виставку, голосні літературні читання. Найактивнішими учасниками читань стали Софія Тарасенко, Олег Джура, Марина Гончар. На закінчення всі учасники виконали «Реве та стогне Дніпр широкий…» на слова Тараса Шевченка.

За інформацією районної ЦБС