back

В районі відзначили 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка

12 березня 2014

09 березня ц.р. виповнилося 200 років з дня народження Т.Г. Шевченка. З цієї нагоди 07 березня у селищі Седнів відбувся урочистий захід, у якому взяли участь голова райдержадміністрації Микола Ганжа, перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол, заступник голови райдержадміністрації Лідія Гаєвська, учнівський та педагогічний колективи навчально-виховного комплексу, актив селища, представники Брусилівської, Снов'янської, Киселівської громад.

Під час заходу у парку Лизогубів покладені квіти до пам’ятника Великого Кобзаря, генія українського народу.

Начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шкуропат провела короткий екскурс в історію щодо перебування в Седневі Тараса Шевченка. Символічним було й те, що саме 7 березня 1747 року в тіні старої седнівської липи поет написав відому поему «Відьма», а 8 березня – передмову до нового видання «Кобзаря».

Урочисті заходи продовжились у Седнівському навчально-виховному комплексі, де була розгорнута тематична виставка творів живопису та декоративно-прикладного мистецтва. Перед учасниками заходу виступили учні школи та аматори місцевого самодіяльного колективу «Вербиченька».

Голова районної державної адміністрації Микола Ганжа у своєму виступі зазначив, що образ та творчі доробки видатного письменника актуальні і сьогодні. Його слово виховує патріотичні почуття та навчає бути гідними громадянами своєї Батьківщини.

Місцева вишивальниця Зінаїда Лук'яненко подарувала навчальному закладу вишитий власноруч рушник, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації