back

«Ми, пам`ятаємо тебе, Кобзарю крізь століття»

05 березня 2014

Селище Седнів безпосередньо пов’язане з особою великого поета, художника, пророка, генія Тараса Григоровича Шевченка. Адже неодноразове перебування поета в Седневі залишило свій слід. На наших календарях скоро пам’ятна дата – 9 березня. Вона внесена до світового календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі.

Саме до цієї дати колектив Чернігівської районної ЦБС написав та видав довідково – бібліографічний посібник «Чернігівщина в житті та творчості Т. Г. Шевченка», який висвітлює його життєвий і творчий шлях, а також перебування на Чернігівщині.

Сьогодні, 05 березня, у стінах Седнівської бібліотеки – філії відбулась презентація добірки. Під час заходу завідуючою Седнівської селищної бібліотеки Євдокією Фрол представлена книжкова та фото виставка «Седнів і Шевченко». Гості свята - поетеси зачитали свої творіння, написанні саме до 200 – річчя з дня народження Т. Г. Шевченка. Місцева майстриня Зінаїда Лук’яненко зробила презентацію свого нового рушника, на якому вишила «Заповіт».

Шевченківські читання пройшли у дружньому колі, де гості мали змогу поспілкуватись та дізнатись щось нове про Великого Кобзаря.

За інформацією районної ЦБС