back

Тиждень «МІФ»

28 лютого 2014

З метою розширення знань учнів з точних дисциплін з 17 по 21 лютого 2014 року в Жавинській школі І-ІІ ступенів проходив тиждень МІФ (математики, інформатики та фізики) під керівництвом учителя Демида Пекура. У рамках тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, відкритих уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Демидом Володимировичем було проведено відкриті уроки: у 5 класі математики з теми «Віднімання дробу від натурального числа», у 7 класі фізики з теми «Дисперсія світла. Спектральний склад світла. Кольори.» та геометрії з теми «Коло. Круг.»

Проводилися загальношкільні математичні конкурси: змагання «Математика у сірниковій коробці», на якому учні продемонстрували вміння розв’язувати поставлені задачі, основним елементом яких були комбінації сірників, жартівливий конкурс-вікторина «Задачі – жарти, задачі - загадки», де учням пропонувалося розв’язати нескладні на загадкові задачі, змагання зі швидкості, розв’язування числових та геометричних головоломок «Не зламай голови», гра з використанням комп’ютерів «Комп’ютерні малювали «Координатний зоопарк», в основу якого була покладена ідея створення зображення тварин по координатах, що дозволило повторити з учнями основні правила роботи з декартовою системою координат, позакласний захід «Таємниці фізики», де учні дізналися багато нових та незвичайних фактів, які вони не помічали, але з якими зустрічаються в повсякденному житті, позакласний захід «Ігри Архімеда», на якому учні продемонстрували не тільки свої знання фізики та логічне мислення, а й свою спритність та кмітливість.

У рамках тижня також відбулося засідання учнів-учасників Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру», на якому учасники отримали нагороди та сертифікати. Завершенням тижня став яскравий, насичений, пізнавальний позакласний захід-змагання з усіх трьох предметів «МІФ», на якому учні показали знання з усіх трьох дисциплін, а також вміння грати командою та взаємодопомагати. Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в групі, демонструвати багатство і красу світу точних наук у музиці, мистецтві, у народній мудрості.

Заходи за потреби проводилися з використанням мультимедійних засобів. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами.

Тиждень пройшов на високому науково-методичному рівні. Слід відзначити креативність, високу якість та ефективність проведених заходів учителем Демидом Пекуром.

Ніна Шолох, директор Жавинської загальноосвітніьої школи