back

День захисника Вітчизни

21 лютого 2014

День захисника Вітчизни – це свято мужності та відваги. Бібліотекарі чернігівської районної ЦБС вітають чоловіків зі святом. Це не тільки радісна мить, але й сумна історія нашої держави. Саме цій події приурочено ряд книжкових виставок у сільських бібліотеках та й у районній бібліотеці «Солдат війни не обирає».

Бібліотекарі вшанували пам'ять загиблих, привітали та вислухали біль тих, кому пощастило повернутися додому живим. Виставка присвячена вшануванню подвигів ветеранів Великої Вітчизняної війни, наших земляків, досвід ветеранів Збройних сил України та перші кроки призовників до лав української армії. Особливе місце в цьому переліку займають воїни – інтернаціоналісти, які віддали своє життя за чужу Батьківщину. На виставці була представлена література за таким розділом: «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану».

У лютому нинішнього року виповнилося 25 років з дня виведення радянських військ з Афганістану. Афганська війна своїм чорним крилом зачепила й України. Трагізм баченого відобразився в цілій низці художніх та документальних творів про Афганістан, які представлені на виставці. Також представлена виставка – експозиція «Мій біль – Афганістан». На ній представлені фото трьох наших земляків, воїнів – інтернаціоналістів, які не повернулися додому живими. Це Петро Карпенко, Олександр Сірий, та Микола Каранда. До розділу про Велику Вітчизняну війну додали фотоальбоми «25 років добрих справ», всеукраїнська естафета пам’яті «Слава визволителям серця ветеранів».

Продовжуючи традиції дідів та батьків, сьогоднішня українська армія виховує патріотизм та відданість своїй державі. Сподіваємось, що юне покоління з гідністю відповідатиме званню Захисник Вітчизни.

За інформацією районної ЦБС