back

Останній день подання юридичними особами податкової декларації з податку на нерухомість

19 лютого 2014

Юридичні особи повинні в термін до 19 лютого подати податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2014 рік. Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року, при цьому сума авансових внесків відображається в річній податковій декларації.

Якщо у юридичної особи з’являється новостворений (нововведений) об'єкт житлової нерухомості, декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт.

Юридичні особи сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настають за звітним кварталом. При цьому, річна сума податку розбивається рівними частками поквартально. Така декларація подається контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування.

Нагадуємо, що порядок обчислення та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначено ст. 265 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

За інформацією Чернігівського РУЮ