back

«До 200 – річчя від дня народження Тараса Шевченка»

14 лютого 2014

Кожна нація має своїх титанів. Таким нескореним Прометеєм для нас був, і завжди буде Тарас Шевченко, бо він поклав своє життя на олтар служіння народові. М. Добролюбов сказав про великого Кобзаря: «Він вийшов з народу, жив з народом і не тільки думкою, а й обставинами життя був з ним міцно і кровно зв’язаний».

Завідуюча Брусилівської бібліотеки Світлана Капран презентувала книжкову виставку «Кобзар – книга правди» для широкого загалу. На ній вона представила репродукцію художніх полотен із зображенням Т.Г. Шевченка на різних етапах життєвого шляху. Також фото пам’ятника Кобзареві у Каневі. Невід’ємно частиною виставки стали матеріали, зібрані з різних етапів життя Тараса. Наприклад, «Жінки в житті Шевченка», «П’ять днів у Ніжині», «По життєвих дорогах Кобзаря». Завідуюча бібліотеки розмістила виставку в приміщенні відділення зв’язку, де завжди людно, і їй було приділено достатньо уваги.

Світлана Семенець, завідуюча Киїнської сільської бібліотеки представила книжкову композицію «Великий Кобзар». Епіграфом до виставки служить всесвітньовідомий «Заповіт» Тараса Шевченка. Бібліотекар представила унікальні видання «Кобзаря» 1946 року. Також вона представила для огляду сім томів «Тараса Шевченка», які видані Національною Академією Наук України. Завідуюча бібліотеки виділила розділ «Шевченко на віки вічні», де змалювала життєвий і творчий шлях Тараса, розкрила значимість та актуальність його поезій в сьогоденні.

Завідуюча Хмільницької сільської бібліотеки презентувала книжкову виставку «Стежками Тарасового слова» у стінах бібліотеки. Ганна Якименко представила цікаву тематичну літературу та портрети Тараса Шевченка різних часів. Маленька книжкова композиція різносторонньо висвітлила особу Шевченка, як поета, художника, мислителя та пророка.

За інформацією районної ЦБС