back

Згадували Афганістан у Шибиринівці

14 лютого 2014

У Шибиринівській сільській бібліотеці 7 лютого ц.р. пройшов захід присвячений 25 – річчю виведення радянських військ з Афганістану.

До цієї події була приурочена зустріч учнів місцевої школи з Ларисою Кожур – матір’ю загиблого в Афганістані, та учасником тих подій – Миколою Губарем.

Доросле покоління знає багато про війну в Афганістані. Вони бачили очевидців цих подій, хоронили героїв, співпереживали батькам загиблих. Але час віддаляє події, героїв, їх імена. Тому потрібно, щоб люди пам’ятали героїв, шанували їх пам'ять. Вони – афганці, живі і загиблі, несуть до людей дух патріотизму, стійкості, самопожертви. Ця зустріч переконує, стверджує це.

Мати героя-афганця Лариса Кожур розповіла про свого сина Ігора, який повернувся додому в «чорному тюльпані». А було йому лише 18 рок

ів. 14 лютого 2014 року на фасаді школи №3 м. Чернігова буде відкрито меморіальну дошку на честь її сина Ігора Кожура, який навчався в цій школі.

Із захопленням слухали присутні розповідь героя – афганця, учасника бойових дій Миколу Губаря. На грудях у нього сяяли ордени та медалі. Це -живий герой, легенда тих страшних випробувань. Слухали його дорослі і діти. Враження було незабутнє. Учениця 7 класу Шибиринівської школи Галина Піщур прочитала свій вірш, присвячений героям-афганцям. Зустріч, організована сільським бібліотекарем Надією Кедровською закінчилася, нікого не залишивши байдужими до подій 25 – річної давнини.

За інформацією районної ЦБС