back

Кубок Чернігівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів) з міні – футболу

10 лютого 2014

8 лютого ц.р. на виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій голова районної державної адміністрації Микола Ганжа, голова районної ради Михайло Литвин, заступник голови районної державної адміністрації Лідія Гаєвська взяли участь у відкритті Кубку Чернігівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів) з міні – футболу, присвяченому 25 – й річниці виводу військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У своєму зверненні до присутніх голова районної державної адміністрації Микола Ганжа звернув увагу на те, що сьогодні ми віддаємо шану нашим землякам, які, ризикуючи своїм життям, брали участь у локальних воєнних конфліктах та миротворчих місіях.

Після Другої світової війни вихідці з України брали участь у війнах і військових конфліктах у 26 країнах світу, де гідно і мужньо виконували інтернаціональний обов’язок.

Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих бойових друзів, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Воїни-інтернаціоналісти у складному сучасному житті з усіма його труднощами повсякденно виявляють мужність, поміркованість, організованість. Створивши міцну, добре структуровану громадську організацію, вони плідно і конструктивно співпрацюють з державними органами у вирішенні питань соціального захисту ветеранів війни і сімей загиблих, ліквідації наслідків війн, героїко-патріотичного виховання молоді.

Але сьогодні ветерани війни потребують допомоги і підтримки держави, особливо це стосується інвалідів війни і сімей загиблих наших бойових побратимів.

Своїми виступами також привітали вихованки колективу «Дощик» Киїнської загальноосвітньої школи, учасниці циркової студії «Скоморохи» Старобілоуської загальноосвітньої школи та учасник художньої самодіяльності Мохнатинського будинку культури Олег Шаморенко.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації