back

Збори Довжицької громади

10 лютого 2014

07 лютого 2014 року в приміщенні Довжицького НВК відбулися збори представників Довжицької територіальної громади, за участю голови районної ради Михайла Литвина, заступника голови районної державної адміністрації Лідії Гаєвської, депутата районної ради Мирона Шумика, начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрія Шпильки, головного лікаря КЛПЗ «Чернігівська центральна районна лікарня» Дмитра Руденка, начальника Чернігівського РВ ДС НС В’ячеслава Вернидуба, заступника начальника управління Держземагенства у Чернігівському районі Олександра Кущенко, головного інженера Чернігівських РЕМ Вадима Сидоренко, дільничного інспектора міліції Дмитра Черниченко, жителів територіальної громади, керівників підприємств та установ, що розташовані на території села.

На зборах також був присутній Народний депутат України Владислав Атрошенко.

Захід розпочато з перегляду святкового концерту, який підготували учні місцевого навчально – виховного комплексу та історичного фільму про Довжик.

Свій виступ сільський голова Ніна Курило розпочала з короткої характеристики територіальної громади, а також проаналізувала стан соціально-економічного розвитку громади за 2013 рік, визначила основні проблемні питання громади та порядок їх вирішення.

Серед основних - питання права власності чи права оренди на будівлю, де розміщений фельдшерський пункт с.Довжик, а також ремонт приміщення та індивідуального опалення.

Про стан розвитку освіти доповів директор Довжицького НВК Олександр Слюсар та наголосив, що в зв’язку з недостатнім фінансуванням, протягом останніх років проблемним залишається питання заміни котла та вікон. Але сподівається, що в поточному році котел буде замінено, адже в районному бюджеті на 2014 рік на це передбачені кошти.

Сільський голова зазначив, що в умовах обмежених ресурсів і в рамках соціальних угод для розв'язання нагальних проблем територіальної громади сільська рада тісно співпрацює з сільськогосподарськими підприємствами. Протягом 2013 року ними було надано допомогу територіальній громаді на суму – 41014,00 грн. Крім того СТОВ «Україна» та ПрАТ «Чернігівське племпідприємство» надають населенню громади ще й ряд важливих послуг, таких як оранка, сівба, збирання врожаю, помол зерна для домашньої худоби та запліднення корів. За 2013 рік надано послуг на суму : СТОВ “Україна” – 11842грн , ПрАТ “Чернігівське головне племпідприємство”- 33917грн.

Громадяни активно брали участь у обговоренні актуальних питань, особливо у сфері впорядкування земельних відносин.

По всіх питаннях прийняті відповідні рішення.

Закінчивши звіт, сільський голова подякував громаді за розуміння, а керівникам підприємств, установ, організацій та районним депутатам за підтримку.

Голова районної ради Михайло Литвин розповів присутнім про прийнятий бюджет району та його розподіл, зазначив, що спільними зусиллями та злагодженими діями органів влади, місцевого самоврядування, керівників сільгосппідприємств, установ , депутатів всіх рівнів та всіх членів громади можна вирішити більшість нагальних проблем територіальної громади.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації