back

Підготовка до відзначення 200 - річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

17 січня 2014

16 січня ц.р. заступник голови районної державної адміністрації Лідія Гаєвська за участі представників відділу освіти та відділу культури і туризму здійснили виїзд до Седнівської територіальної громади з метою підготовки заходів на виконання Указу Президента України "Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка" № 257/2012 від 11 квітня 2012 року , Постанови Кабінету Міністрів України Про підготовку та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка № 340-VII від 19 червня 2013 року. Робочою групою було оглянуто стан пам’ятників, які знаходяться на території садиби Лизогубів.

«За словами Глави Держави дуже важливою складовою підготовки заходів є донесення, особливо до нашої молоді, сучасними засобами, насамперед мережею Інтернет, постаті Шевченка та важливості його місця в історії України. Необхідно вдосконалювати цю роботу, оскільки, на мою думку, вона надзвичайно актуальна, з точки зору формування національного інформаційно-культурного простору», - зазначила Лідія Гаєвська.

З метою ознайомлення з роботою було відвідано селищну бібліотеку та бібліотеку Седнівського навчально – виховнго комплексу.

Заступник голови районної державної адміністрації Лідія Гаєвська особливу увагу звернула на організацію виставок на Шевченківську тематику.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації