back

Виставка до Дня Соборності та Свободи України

16 січня 2014

15 січня ц.р. під час вісімнадцятої сесії районної ради у фойє була представлена книжкова виставка присвячена Дню Соборності та Свободи України під назвою «Соборна Україна – одна на всіх». Ідея державності та соборності була обґрунтована в творчості діячів національного відродження – Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Пантелеймона Куліша, Івана Франка. У виставці мали місце кілька розділів: «Щоб гордо серед усіх народів могла стояти Україна», де були представлені книги таких видатних українських письменників, як Шевченка, Куліша, Яворницького, Яневського; «Ми всі – Українці», до якого увійшла література Хорошевського, Низовського, Шарова. Також були представлені періодика, політичний журнал «Володимир Винниченко», який містив інформацію про універсал української центральної ради.

Бажаючі мали змогу ознайомитися з наданою на виставці інформацією. Всі книги, без винятку, представлені на виставці, передають історію, яка є в української держави – вона унікальна, не гірша чи краща, а така, як є, своя. Якщо уявити цю історію як книгу, то наша молода держава має товсті томи вже пройденого і пережитого. Прийдешні покоління мають гортати ці сторінки, аби знати, ким вони є насправді.

Виставка центральної районної бібліотеки запропонувала історичні та політологічні дослідження розвитку державності і соборності України. Хочеться зауважити, що власне в єдності заходу, сходу, півдня і півночі є сила, міць та розквіт нашої України. Виставку представила директор Чернігівської районної бібліотеки Вікторія Пирковська.

За інформацією районної ЦБС