back

Стан дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади розглянуто на засіданні Колегії облдержадміністрації

26 грудня 2013

Стан дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади розглянуто на засіданні Колегії облдержадміністрації.Дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади є визначальним фактором удосконалення та підвищення ефективності управлінської діяльності, добору і професійної підготовки управлінських кадрів.

Формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади, пошук, розкриття нових можливостей людського потенціалу – це ті першочергові завдання, які спрямовані на забезпечення реалізації реформ в Україні. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час розширеного засідання Колегії ОДА.

Саме від якості державної служби, її організованості, соціального спрямування, ефективності роботи безпосередньо залежать рівень задоволення потреб громадян і, як наслідок, соціальна стабільність та консолідованість суспільства.

В області постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо інноваційних проектів у сфері розвитку державної служби – Всеукраїнських конкурсів «Кращий державний службовець», «Приязна адміністрація», формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», проведення Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців, впровадження проекту «Е-урядування», тощо, а також з питань запобігання проявам корупції. Особливо ця тема набула актуальності з набранням чинності змін до нового антикорупційного законодавства.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, від професіоналізму державних службовців значною мірою залежить якість надання громадянам публічних послуг, оптимальне використання державних коштів, вчасне й адекватне реагування на соціально-економічні виклики.

Голова райдержадміністрації Микола Ганжа та голова районної ради Михайло Литвин також взяли участь в роботі Колегії обласної державної адміністрації.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації