back

Чернігівська ОДПІ запрошує на звірку нерухомого майна

24 грудня 2013

Чернігівська ОДПІ запрошує власників квартир або будинків, у яких житлова площа перевищує пільгову, до кінця 2013 року провести звірку щодо об‘єктів житлової нерухомості.

Нагадуємо, що від 1 січня 2013 року в Україні був введений податок на нерухоме майно, згідно якого житлова нерухомість, що знаходиться у власності фізичних обо юридичних осіб, включаючи нерезидентів, обкладається податком.

Оподаткуванню підлягають квартири і будинки, що перевищують площу 120 кв.м і 250 кв. м відповідно, а також обєкти сумарна площа яких перевищує 370 кв.м.

Не сплачують податок власники квартир, що не перевищують за площею 120 кв.м, і будинків менше за 250 кв. м . Якщо у власності громадянина є квартира і будинок сумарною площею менше 370 кв.м, податок також не сплачується.

Крім того, зросла і кількість пільговиків, які позбавлені від такого оподаткування. До тієї категорії належать - опікуни, піклувальники дітей, діти-сироти, діти-інваліди, які виховуються одинокими матерями (батьками),а також багатодітні, прийомні, та малозабезпечені сім’ї. Не надаються пільги із сплати податку на нерухоме майно власникам обєктів які використовують житло з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

Шановні громадяни! Заздалегідь пройдіть звірку в податковій. Якщо звірка не буде проведена, то податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, котра наявна в інспекції.

У разі виникнення питань щодо звірки відповідності своїх даних, просимо звертатися за довідками до Чернігівської ОДПІ за адресою: м. Чернігів, вул. Воровського, 6, Центр обслуговування платників, відділ адміністрування податку на доходи фізичних осіб т. 652-981.

За інформацією Чернігівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області