back

Микола Ганжа: "Розвиток сімейних форм виховання – пріоритетні завдання органів влади"

19 грудня 2013

Сьогодні, 19 грудня, як раз у день Святого Миколая, в рамках виконання завдань і доручень Президента України щодо захисту прав дітей голова районної державної адміністрації Микола Ганжа та голова районної ради Михайло Литвин відвідали прийомну сім'ю Павлюченків з с.Киїнка Чернігівського району.

У своєму вітальному слові Микола Ганжа підкреслив, що, як зазначає Глава держави, чітка орієнтація державної політики на забезпечення належних умов для дитини і сім’ї з дітьми є стратегічною інвестицією в розвиток України. "Її головна мета – відновити здатність сімей надавати дітям якісну освіту, забезпечувати їм усебічний фізичний і творчий розвиток, а також створити підстави для виховання всіх дітей (незалежно від віку, стану здоров’я та інших обставин) у сімейному середовищі", - зауважив голова райдержадміністрації.

У 2010 року на базі сім'ї Павліченків створено прийомну сім'ю , в яку для спільного проживання та виховання влаштовано малолітню дитину: Анастасію Дроган, 2002 року народження.

Прийомні батьки мають двох рідних дітей: Дмитра, 2003 р.н. та Яну, 2005 р.н., які швидко знайшли спільну мову з прийомною сестричкою. Анастасія повністю адаптувалась до нового соціального середовища.

Дівчинка навчається в 5 класі Радянськослобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Має завжди охайний вигляд, в повній мірі забезпечена шкільним приладдям, прийомні батьки систематично слідкують за готовністю дитини до уроків. Настя є активним учасником в житті школи та класу, бере активну участь у виховних заходах, любить виступати в танцювальних номерах на святах школи. В позашкільний час відвідує секцію з футболу та туристичний гурток.

Дівчинка дуже весела, енергійна, добра, щира, чуйна. Має авторитет серед однокласників та друзів.

Олег та Олена Павліченко беруть активну участь у вихованні та навчанні дітей. Систематично відвідують батьківські збори. Стосунки між батьками та дітьми теплі та дружні.

Прийомні батьки виявляють готовність до співпраці, добросовісно виконують план соціального супроводження та умови договору про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сім'ї. Чітко дотримуються вказівок соціального працівника та вчасно попереджають про зміни, які відбуваються у сім'ї.

Керівники району привітали дітей зі святом та вручили подарунки.

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації