back

Семінар

18 грудня 2013

17 грудня на базі Жавинської ЗОШ І-ІІ ст. пройшов семінар-нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи.

У ході семінару директор школи Ніна Шолох провела екскурсію по школі та виступила перед учасниками семінару з доповіддю на тему «Створення матеріально-технічної бази школи - важлива умова впровадження нового державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».

Основна проблема семінару - питання навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами. З доповіддю з даного питання виступила завідуюча Чернігівською районною психолого-медико-педагогічною консультацією Юлія Бригинець. У своїй доповіді виступаюча звернула увагу на індивідуальне навчання як одну з форм навчання дітей з особливими потребами. Ознайомила присутніх з нормативно-правовим забезпеченням та порядком організації інклюзивної форми навчання в загальноосвітніх школах.Також презентувала укладений нею методичний порадник «Інклюзивна форма навчання у загальноосвітньому навчальному закладі» Завідувачка районним методичним кабінетом Лідія Бельська звернула увагу присутніх на підсумки перевірки стану методичної роботи у загальноосвітніх закладах району та підсумки проведення районного етапу конкурсу «Учитель року – 2014».

Закінчився семінар творчим звітом педагогічного та дитячого колективів присвячений Року дитячої творчості «Шкільний вінегрет».

За інформацією відділу освіти районної державної адміністрації