27 березня 2013

Звіт про проведення консультацій з громадськістю за 2017 рік

У рамках реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”» розроблено та затверджено районний план заходів з підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності виконавчої влади в районі у рамках реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”» від 13 березня 2017 року.

Керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації визначені відповідальні особи структурних підрозділів, які відповідають за організацію роботи щодо консультацій з громадськістю з питань формування і реалізації державної та регіональної політики, а також безпосередньо виконує функції планування консультацій з громадськістю та постійно співпрацює з інститутами громадянського суспільства під час виконання функціональних повноважень у відповідності до чинного законодавства.

Залучені до роботи комісій, оргкомітетів, інших дорадчих органів при районній державній адміністрації та структурних підрозділах райдержадміністрації представники громадянського суспільства. Зокрема, до роботи спостережної комісії при райдержадміністрації залучені представники інститутів громадянського суспільства.

Спостережна комісія при райдержадміністрації та виконкоми сільських, селищних рад сприяють діяльності громадських, благодійних і релігійних організацій, що проводять роботу із звільненими особами з місць позбавлення волі, поширенню досвіду цих організацій.

6 березня 2017 року відбулись установчі збори по обранню нового складу Громадської ради при райдержадміністрації, до складу якої увійшли 9 представників інститутів громадянського суспільства.

Під час першого засідання Громадської ради була створена робоча група по просуванню в Чернігівському районі плану дій Ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд", до якої увійшли представники райдержадміністрації та представники громадських організацій району. Протягом 2017 року відбулось дев'ять громадських обговорень під час засідань та "круглих столів" Громадської ради, в ході яких проведеня громадські обговорення з 9 питань життєдіяльності району. В усіх засіданнях Громадської ради при райдержадміністрації взяв участь голова РДА Віктор Корж.

На офіційному веб-сайті райдержадміністрації ведеться рубрика "Консультації з громадськістю", де розміщуються матеріали, запропоновані до обговорення. Так протягом звітного періоду управліннями та відділами райдержадміністрації проведено 5 консультацій з громадськістю.

Протягом року за ініціативи голови райдержадміністрації Віктора Коржа проведені 3 "круглі столи"на тему незаконної вирубки лісів, питання неякісного надання автоперевізниками району послуг з пасажироперевезення, ремонту доріг із широким залученням громадськості, керівників обласних структурних підрозділів, засобів масової інформації.

Також структурними підрозділами райдержадміністрації постійно надається інформація, для розміщення в рубриці "Новини" офіційного веб-сайту РДА.

Структурними підрозділами райдержадміністрації надаються до відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації пропозиції до щомісячного плану райдержадміністрації проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, згідно з якими й проводяться громадські обговорення.