back

Відбулась нарада щодо розв`язання соціально-економічних проблем району та з питань виконання завдань і доручень Президента України

11 листопада 2013

11 листопада ц.р. голова районної державної адміністрації Микола Ганжа провів нараду за участю заступників голови райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів щодо розв’язання соціально-економічних проблем району та з питань виконання завдань і доручень Президента України, за участю голови районної ради Михайла Литвина.

Під час наради голова райдержадміністрації звернув особливу увагу на виконання в районі завдань і доручень Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної регіональної політики.

Микола Ганжа наголосив, що Указ Президента України «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації», постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» на території району ефективно реалізовується. Сьогодні з метою запровадження ефективної співпраці органів виконавчої влади з громадськістю в районі проводяться: загальні збори громадян за місцем проживання, співбесіди з представниками територіальних громад з питань виконання програми соціально-економічного розвитку підвідомчих територій, прямі телефонні лінії, «круглі столи», забезпечення доступу до публічної інформації, задоволення інформаційних запитів, діяльність Громадської ради при райдержадміністрації, консультації з громадськістю, залучення представників громадських об’єднань до проведення районних заходів, інше.

«При райдержадміністрації створений та діє консультативно-дорадчий орган — Громадська рада. На офіційному веб-сайті райдержадміністрації у рубриці “Громадська рада” висвітлюється діяльність даного інституту громадянського суспільства, а в рубриці “Консультації з громадськістю” оприлюднюються проекти рішень та інші документи органів виконавчої влади з метою їх публічного обговорення. В районні також діє районна газета «Наш край», де публікуються матеріали про діяльність органів районної влади та суспільно значущі події в районі», - підкреслив керівник району.

В ході наради її учасниками обговорені найбільш актуальні питання тижня: функціонування закладів бюджетної сфери, зокрема закладів освіти району, підготовка та проведення співбесід з представниками територіальних громад району.

Присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації доповіли про поточні проблемні питання та були розглянуті можливі шляхи їх вирішення. За підсумками наради дані відповідні доручення.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації