back

Порядок проходження листків непрацездатності

06 листопада 2013

З метою недопущення безпідставної заборгованості за Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та з метою своєчасного отримання доходів громадянами, заяви- розрахунки на отримання фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам страхувальники повинні подавати своєчасно, не пізніше наступного місяця в якому призначена допомога.

Для цього страхувальник повинен провести роз»яснювальну роботу із застрахованими особами, що листок непрацездатності повинен бути переданий застрахованою особою голові комісії та роботодавцю для опрацювання в трьох денний термін з дня відновлення працездатності чи початку відпустки у зв»язку з вагітністю та пологами.

Нарахування допомоги страхувальником проводиться не пізніше десяти днів з дня надходження листків непрацездатності у відповідності до Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2001 № 1266.

Для отримання коштів Фонду страхувальник-роботодавець оформляє за встановленим зразком заяву-розрахунок та подає до робочого органу Фонду не рідше 2-х разів на місяць, через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів.

Нагадуємо, що після надходження коштів від Фонду Страхувальник (роботодавець) зобов»язаний здійснити виплату матеріального забезпечення:

- на протязі трьох днів, якщо термін виплати заробітної плати, за період за який нарахований лікарняний, вже сплинув;

- у найближчий термін установлений для виплати заробітної плати, якщо термін її виплати ще не настав.

Після виплати застрахованим особам допомоги страхувальник обов»язково інформує в телефонному режимі дирекцію про своєчасне надання матеріального забезпечення.

За інформацією районного ФСС з ТВП