back

Збереження і розвиток етнічної культури в районі – на контролі влади

07 листопада 2013

Питання зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин, якому значну увагу приділяє Президент України Віктор Янукович, стало основною темою під час зустрічі першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Кругола та голови районної ради Михайла Литвина з вихованцями європейського клубу «Соняшник» при Количівській загальноосвітній школі.

За словами першого заступника голови райдержадміністрації у державі ведеться активна робота по створенню та підтримці євро клубів при навчальних закладах згідно Державної програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції. Одним із перших у Чернігівській області був створений євроклуб «Соняшник» у Количівській загальноосвітній школі Чернігівського району, який на сьогодні залишається гордістю нашого краю. Активні, ініціативні підлітки з легкістю опановують мистецтво спілкування, реалізують проекти, приймають участь в конкурсах, проводять роботу по вивченню культурних і освітніх потреб національних меншин нашого регіону.

Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», державна політика спрямовані на підтримку обдарованої молоді, розвиток творчих здібностей дітей, розширення мережі позашкільних закладів.

Голова районної ради Михайло Литвин також підкреслив, що євроклуб – форма організації молоді, що сприяє творчій реалізації її членів, залученню дітей до участі в європейських ініціативах, інформуванню з питань європейської інтеграції, громадянській освіті та громадській діяльності молоді.

«Нині в Україні проживають представники більш ніж 130 національностей. І як зазначає Глава держави, таке культурне розмаїття є справжнім надбанням та вагомим чинником консолідації суспільства, формування української політичної нації», – зауважив Анатолій Кругол.

Сьогодні євроклубу «Соняшник» виповнюється 15 років. З нагоди ювілею перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол від імені усього керівництва району привітав колектив та вихованців з визначною датою, подякував за активну діяльність та побажав юним європейцям і надалі розвивати соціальну активність, налагоджувати міжнародні зв’язки та творчо працювати над впровадженням європейських ініціатив в побут нашої молоді.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації