back

Надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг

07 листопада 2013

В даний час в районі проживає більше 4 тисяч осіб з інвалідністю, із них- 218 дітей-інвалідів.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації співпрацює з медико-соціальними експертними комісіями, основною задачею яких є не тільки встановлення групи інвалідності, а й заповнення індивідуальних програм реабілітації інвалідів. Для дітей-інвалідів такі програми реабілітації заповнює лікарсько-консультативна комісія.

В програмах реабілітації передбачається надання інваліду реабілітаційних послуг з урахуванням фактичних потреб залежно від віку, статі та виду захворювання.

Копії індивідуальних програм реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів надсилаються для виконання до виконавців реабілітаційних послуг. А це: заклади охорони здоров’я, органи соціального захисту населення, освіти, державної служби зайнятості та інші органи.

Згідно індивідуальних програм реабілітації інвалідів значна чисельність осіб з інвалідністю потребує забезпечення протезно-ортопедичними виробами, технічними та іншими засобами реабілітації, надання реабілітаційних послуг в реабілітаційних установах.

Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації з початку поточного року видано інвалідам, дітям-інвалідам 122 направлення для забезпечення протезно-ортопедичними виробами, 102 - технічними та іншими засобами реабілітації.

Соціальна реабілітація дітей-інвалідів, у тому числі рання соціальна реабілітація, здійснюється через мережу реабілітаційних установ різних форм власності. Реабілітаційні послуги дітям-інвалідам до 18 років надаються Обласним центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Направлення до обласного Центру здійснюється через органи соціального захисту населення. Протягом 2013 року документи 31 дитини-інваліда направлено в Департамент соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації для отримання направлень в Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Чернігова.

За інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації.