back

Допомога держави особам з гіпертонічною хворобою

06 листопада 2013

В районі триває реалізація Пілотного проекту із запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою.

Так, 06 листопада ц.р. відбулось засідання робочої групи з впровадження заходів щодо реалізації Пілотного проекту в районі під головуванням заступника голови райдержадміністрації Лідії Гаєвської.

За її словами, такий проект став можливим завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича. Суть його полягає у забезпеченні доступності якісних лікарських засобів для хворих на гіпертонію.

Державою виділені кошти в достатній кількості, щоб кожний хворий, незалежно від соціального статусу, мав змогу придбати здешевлені ліки.

Інформація про лікарські засоби, які підпадають під дію Пілотного проекту, їх торгівельні назви, дозування, максимальні роздрібні ціни та доплату пацієнта є у всіх лікувально-профілактичних та аптечних закладах, ФАПах, амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини району.

Лідія Гаєвська наголосила на посиленні контролю інформаційної складової реалізації Пілотного проекту та фахової підготовки медичних працівників.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації