back

38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024

 
26 квітня 1986 року світ здригнувся від жахливої ядерної катастрофи, спричиненої недолугим радянським керівництвом. Тоді сотні людей: працівники АЕС, пожежники, військовослужбовці, будівельники, учені, медики повстали на боротьбу з жахливими наслідками аварії, запобігли ще більшій катастрофі та зберегли життя мільйонів людей на всій планеті. Маємо пам’ятати їх подвиг!
Зараз у Чернігівському районі на обліку перебуває 1296 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Вони отримують компенсації та забезпечуються санаторно-курортним лікуванням.
Також в цей день маємо пам’ятати про мужність, самовідданість і високий професіоналізм представників силових структур і персоналу Чорнобильської станції, які вберегли світ від повторення ядерної трагедії у 2022 році, коли рашистські війська захопили станцію. Нажаль, у 21 сторіччі знову постала ядерна загроза з боку терористичного режиму російської федерації, який не полишаючи спроб захопити Україну, погрожує застосуванням ядерної зброї та терактами на атомних станціях.
Шануймо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і вічна пам’ять жертвам Чорнобильської катастрофи!