back

Пліч-о-пліч має бути скрізь – як у спорті, так і в підтримці ветеранів: Іван Ващенко в Кіптівській громаді

29 березня 2024

 

За лічені дні починається III етап «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», що проводиться за ініціативи Президента України.

Сьогодні ж шанс стати учасником районних змагань вибороли прогресівські «Ягуари». Баскетболісти перемогли команду «Чайка» із Нового Шляха з рахунком 22:3.

Поспілкувався та потренувався з юними спортсменами і Іван Ващенко, заступник голови ОДА.

«У цьому етапі взяли участь понад 3,5 тисячі дітей і це радує. Адже, не зважаючи на війну, ми маємо змогу проводити такі спортивні заходи, об’єднувати школярів спільною метою – жагою до перемоги. Також це можливість для вас побувати в інших школах, помандрувати Чернігівщиною та знайти нових друзів», – звернувся до команд заступник голови ОДА.

Борис Примак, учитель фізкультури Новошляхівської школи, також переконаний, що подібні змагання дають можливість дітям розвиватися та удосконалювати свої спортивні вміння.

«Перемогти суперників зі своєї школи все ж таки простіше, зовсім інший рівень – змагатися з «чужими» закладами освіти. А це стимулює рухатися далі і перемагати», – зауважив тренер «Чайок».

Директорка освітнього закладу із Нового Шляху Зоя Глузд каже, що діти вже знудилися сидіти вдома через дистанційне навчання. Їм хочеться бути в колективі, спілкуватися. Саме цю можливість і дає «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги».
Принагідно Іван Ващенко оглянув укриття школи, а також ознайомився з роботою  Кіптівського ЦНАПу, який відсьогодні включив в перелік своїх послуг 19 «ветеранських».

«Тепер, і у вашій громаді ветерани війни та члени їхніх сімей зможуть швидко та якісно отримати адміністративні послуги у форматі «єдиного вікна», – наголосив заступник голови ОДА.

За інформацією Чернігівської обласної військової адміністрації