back

В області триває підготовка до районного етапу «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

26 березня 2024

 

 

За декілька днів на Чернігівщині закінчується другий етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», що стартував у лютому цього року. Останні команди-переможці буде визначено 29 березня у чотирьох громадах – Дмитрівській, Добрянській, Кіптівській та Ріпкинській.

Крім того, в більшості шкіл області тривають весняні канікули. На цей час заплановано проведення спортивних матчів ще в 12 громадах області, за результатами яких також буде визначено учасників третього (районного) етапу, що розпочинається з 1 квітня.

Проміжні результати та підготовку до районних змагань обговорили сьогодні члени організаційного комітету.

«Відвідуючи такі змагання, ми бачимо вогник в очах дітей. А це свідчить, що наша спільна справа не даремна. Дякую всім за належне проведення перших двох етапів та ретельну організацію майбутніх спортивних заходів», – зазначила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Загалом, за словами начальника Управління освіти і науки ОДА Юрія Музики, на наступний етап виходять команди з 55 громад. У семи ТГ цей процес відбувся автоматично через те, що там було сформовано по одній команді, відтак змагання другого етапу не проводилися.

«За сім тижнів у 34 територіальних громадах області відбулося 476 ігор, участь в яких взяли більш ніж чотири тисячі дітей. Серед майже 400 шкільних команд 94 вже мають перепустку на третій етап», – повідомив Юрій Музика.

Школярі змагалися у таких видах спорту, як баскетбол (юнаки та дівчата), волейбол (юнаки та дівчата) і футзал. На третьому етапі додасться ще один вид спорту, якого через невелику кількість заявлених учасників не було на попередніх, – спортивне орієнтування. Районні змагання проходитимуть у Чернігівському та Ніжинському районах (відповідно 13 та 4 команди). Ще по одній команді з Прилуцького та Новгород-Сіверського районів автоматично потрапляють на обласний етап.

Варто зазначити, що на місцях вже визначилися з локаціями проведення змагань третього етапу та самою системою змагань, продумали безпекову складову та підвіз учасників, а також орієнтовні дати проведення.

 

 
За інформацією ОВА