back

16 днів проти насильства

17 листопада 2020

 

   У період з 25 листопада по 10 грудня 2020 року в Україні проводитиметься щорічна Всесвітня акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року офіційно підтримується міжнародною спільнотою. Метою цієї кампанії є привернення уваги громадськості до проблем щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, формування у суспільстві нетерпимого ставлення до насильства.

   У рамках цієї міжнародної акції, протягом зазначеного вище терміну, Будинок Уряду України буде підсвічено помаранчевим кольором у темну пору доби.

   Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі, важливо активізувати партнерську взаємодію у цій сфері органів державної влади, державних закладів, громадських організацій тощо. Пропонується долучитись до цієї кампанії, а також поширити інформацію з метою забезпечення масового помаранчевого підсвітлення будівель різної форми власності.

 

За інформацією відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту ЧРДА.