back

14 жовтня – День захисників України. День українського козацтва. Служимо українському народу й чернігівській землі.

13 жовтня 2020

 

 

  З нагоди Дня захисника України голова Чернігівської районної державної адміністрації Сергій Журман привітав зі святом та уручив відзнаки службовцям Чернігівського об’єднаного військово-територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

  – Наближається свято, яке, на превеликий жаль, багато хто не святкував ні в 2011, ні в 2013 роках. Його сакральна значущість стала зрозумілою з 2014 року. Недарма День захисника України відзначається, як в День українського козацтва, 14 жовтня. Сам термін «козак» має тюрського-татарське походження, перекладається – «воїн», а з половецької – «страж» або «захисник». І лише зараз, у цій ситуації, що склалася в країні, наші військовослужбовці є тими стражами, що захищають нашу державу, – сказав Сергій Журман у вітальній промові, висловлюючи слова подяки й побажання.

  За збереження та розвиток національних традицій і звитяг, сприяння та подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві та з нагоди Дня захисника України Почесною грамотою Чернігівської районної державної адміністрації нагороджено заступника військового комісара, начальника відділення рекрутингу та комплектування Чернігівського об’єднаного військово-територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Луговського. Відзначено також заступника військового комісара, начальника мобілізаційного відділення Павла Дашка, начальника відділення призову Артема Струка.

  А військовому комісару Олегу Гончаруку голова Чернігівської районної державної адміністрації уручив подарункове ілюстроване видання про Чернігівщину, яке той узяв до рук зі словами: «Служу українському народу! Служу чернігівській землі!».