back

Підготовка та проведення місцевих виборів в умовах карантину, запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції - головні тези щотижневої наради, яку провів сьогодні голова райдержадміністрації Сергій Журман

12 жовтня 2020

 

На нараді особлива увага приділена заходам щодо створення належних умов для безпечної організації та проведення голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

 

Сергій Журман зазначив, що здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів потребує скоординованих дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, дав доручення структурним підрозділам та іншим установам району забезпечити в межах компетенції створення належних умов та координацію дій для здійснення волевиявлення громадян.

 

Щодо ситуації із захворюванням на COVID-19, то на сьогодні в районі загалом з початку епідемії зафіксовано 273 випадків захворювання на короновірусну інфекцію, 124 особи одужали, на лікуванні в інфекційному відділенні КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» перебувають 43 особи з підтвердженим діагнозом COVID-19, 106 чоловік лікуються амбулаторно. Протягом минулого тижня діагноз підтверджено у 60 жителів Чернігівського району.

 

Лариса Юрченко, перший заступник голови РДА, звернула увагу на реалізацію протягом 2020-2011 рр. експериментального проекту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у свідоцтві про народження, та інформації про зареєстроване місце проживання, що є у володіння та розпорядженні Державної міграційної служби, та за здійснення заходів у відповідних структурах району по виконанню Постанови КМУ від 23 вересня 2020 року.

 

Керівник апарату Тетяна Куриленко доповіла про роботу, яка проводиться органами виконавчої влади відповідно до законодавства по підготовці до проведення місцевих виборів 25 жовтня поточного року.

 

Також на нараді обговорили питання про перенесення осінніх канікул у школах району в зв»язку з підвищенням захворюваності на респіраторні захворювання, у т.ч. коронавірусну інфекцію, забезпечення освітніх закладів антисептичними засобами.