back

Круглий стіл до Дня усиновлення

29 вересня 2020

 

  В останній день вересня Україна відзначає день усиновлення. Його встановлено «враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення» згідно з Указом Президента від 27 листопада 2008 року.   День усиновлення – свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, котрі прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї. Це свято невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

  Слід зазначити, що серед 142 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації – 48 дітей перебуває на обліку з усиновлення.

  На території нашого району функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу в яких виховується 16 дітей і 8 прийомних сімей, в яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, також на території Чернігівського району у сім'ях усиновителів проживає 23 дитини.

  З нагоди цього теплого свята на базі Чернігівської районної державної адміністрації 29 вересня відбулося засідання «за круглим столом» на тему: «Усиновлення дітей громадянами України – пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування».

  На початку заходу заступник начальника Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Желєзний та перший заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації Лариса Юрченко привітали всіх зі святом і вручили подяку голови Чернігівської облдержадміністрації та цінний подарунок кращому усиновлювачу Анні Пустовойт, яка поділилася власним досвідом у вихованні усиновлених дітей.

  Учасники заходу обговорили актуальні питання охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування сімейними формами виховання в Чернігівській області взагалі та в Чернігівському районі зокрема. Наприкінці засідання перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Юрченко підвела підсумки роботи, подякувала учасникам та організаторам заходу.

 

За інформацією служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації