back

Патронат над дитиною

23 вересня 2020

 

 

  22 вересня 2020 року з педіатричного відділення КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» в сім’ю патронатного вихователя влаштовано дитину, яка залишилася без батьківського піклування.

 

  Малюку всього 3 тижні, мама відмовилися забрати його з пологового відділення, мотивуючи своє рішення складними життєвими обставинами.

 

  З 17 вересня 2020 року розпорядженням голови районної державної адміністрації малолітньому встановлено статус дитини, позбавленої батьківського піклування, що є підставою для влаштування його до сімейних форм виховання (опіка, прийомна сім’я чи дитячий будинок сімейного типу), однак не дає можливості для усиновлення, оскільки для цього потрібна або нотаріально посвідчена згода матері на усиновлення дитини, або рішення суду про позбавлення матері батьківських прав.

 

  Щоб додати трохи фарб в цю не дуже веселу історію, хочемо повідомити, що в службі у справах дітей на обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває подружжя – прекрасна молода родина, які в недалекому майбутньому хочуть стати для хлопчика батьками.

 

 

За інформацією служби у справах дітей