back

Попередження насильства в родині

03 серпня 2020

          31 липня 2020 року працювала Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства в селах Пакуль, Семенягівка, Ковпита та селищі Михайло-Коцюбинське.

          В роботі Мобільної бригади взяли участь представник Чернігівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, начальник служби у справах дітей Михайло-Коцюбинської об’єднаної територіальної громади, член Міжнародної громадської організації «Лайф Інтернешнл», місцева влада, а також інспектор ювенальної превенції сектору превенції Чернігівського РВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області.

          Відвідано 12 родин, що опинились в складних життєвих обставинах та перебувають в групі ризику щодо вчинення насильства в родині внаслідок зловживання алкогольними напоями. В селі Пакуль відвідано три родини, в які повернуті діти з інтернатних закладів на час запровадження карантину. Благодійники всім сім'ям надали продуктові набори.

          Місцевій владі рекомендовано взяти під особистий контроль ситуацію, що склалась в деяких родинах, та визначити термін для виправлення виявлених недоліків.

          В подальшому продовжуватиметься співпраця відповідних служб району та об’єднаних територіальних громад з приводу профілактики домашнього насильства.

                                                                             

За інформацією Чернігівський РЦСССДМ