back

Чернігівська районна ЦБС взяла участь у науково-практичній конференції «Бібліотеки Чернігівщини в соціокультурному просторі регіону: історія і сучасність»

03 грудня 2012

На минулому тижні на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка відбулась науково-практична конференція «Бібліотеки Чернігівщини в соціокультурному просторі регіону: історія і сучасність» в якому брала участь і Чернігівська районна ЦБС. Захід видався досить представницьким: з докладами виступили працівники бібліотеки ім. В.Г.Короленка – Інна Аліференко (директор), Ольга Іваненко, Ірина Каганова, Ніна Романчук, Валентина Зелінська, Галина Коваленко, Людмила Студьонова, а також Національної Парламентської бібліотеки України – Інна Цуріна, Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського – Тетяна Гранчак, обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського – Тамара Клюй, директор наукової бібліотеки ЧНПУ ім. Т.Г.Шевченка – Ганна Макарова, директор Городнянської ЦБС – Марія Овсієнко.

До роботи конференції долучились і науковці Національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка: кандидат історичних наук Олександр Рахно зробив огляд бібліотечної справи у Чернігові у 1917-1920 роках та доклад «Чернігівське губернське земство і питання фінансування Чернігівської громадської бібліотеки», кандидат історичних наук Тамара Демченко присвятила свій виступ 105-й річниці виходу праці Б.Грінченка «Перед широким світом».

відбулась у рамках програми «Бібліоміст», серед організаторів також: головне управління культури, туризму і охорони культурної спадщини ОДА, громадська організація «Чернігівське відділення Української бібліотечної асоціації».

Для директорів ЦБС Чернігівської області буd проведенbq тренінг «Стратегічне планування» в рамках науково-практичної конференції «Бібліотеки Чернігівщини в соціально-культурному просторі регіону: історія і сучасність», що проходила на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка. Організатори заходу – Чернігівське відділення УБА та програма «Бібліоміст». Слухачі розглядали актуальні проблеми у справі управління сучасною бібліотекою та шукали ефективні шляхи їх вирішення.Серед учасників тренінгу і директор Чернігівської районної ЦБС В.А.Пирковська. Досвідом ділилися директор ОУНБ ім. В.Г.Короленка І.М.Аліференко та інші спеціалісти цієї бібліотеки - О.А.Сльозка, А.М.Мальована. Щодо пріоритетів планування роботи публічних бібліотек на 2013 рік давали роз’яснення працівники обласної бібліотеки для дітей ім.М.Островського – Т.М.Клюй та обласної бібліотеки для юнацтва – Г.В.Лобода.

інноваційним досвідом роботи бібліотек поділилися директори Ніжинської, Городнянської та Козелецької ЦБС.

інших пунктів тренінгу розглядались принципи написання заявок на отримання гранту.


За інформацією директора Чернігівської районної ЦБС Вікторії Пирковської