back

Селекторна нарада: щоб запобігти епідемії

18 березня 2020

   

Сьогодні, 18 березня, в.о. голови райдержадміністрації Анатолій КРУГОЛ взяв участь у селекторній нараді яку проводив голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко.

   На нараду були запрошені голови ОТГ, керівники медустанов.

   Було обговорено виконання урядових рішень для недопущення поширення коронавірусу в Україні. В режимі питання-відповіді відпрацьовано проблемні моменти, які стосуються роботи ключових служб забезпечення життєдіяльності області.

    Динаміка поширення коронавірусу у світі показує, що зупинити його можна тільки заходами карантину та обмежень контактів людей одне з одним. Тобто коли буде перервано контакт особи, яка інфікована чи є носієм збудника, зі здоровими людьми. Особиста відповідальність та дотримання протиепідемічних та карантинних заходів допоможе мінімізувати поширення коронавірусу.

    Присутнім на нараді було наголошено на необхідності безумовного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215) та рішення районної комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Протокол № 5  від 17 березня 2020 року) про додаткові заходи спрямовані на запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території Чернігівського району.