back

Декада зайнятості осіб з інвалідністю

29 листопада 2019

З нагоди Декади зайнятості осіб з інвалідністю 27.11.2019 року на базі Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості було проведено презентацію роботодавців, які надали вакансії для осіб з інвалідністю.

З конкретними вакансіями на презентацію до філії завітали представники роботодавців району від ТОВ «Зотік», фірма «Автопостач-Маркет», ПАТ «Чернігівголовпостач», СФГ «Роса», ТОВ Агрофірма «Товстоліс», ТОВ «Добродія Фудз» та ТОВ «ШИШКІНН СПА ЦЕНТР», ТОВ «ШИШКІН РЕСТОРАН», ТОВ «ШИШКІН СПА ГОТЕЛЬ» та інші.

Відкрила захід заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Алла Шеїн, яка розповіла про сучасні методи співпраці фахівців філії як із безробітними відповідної категорії, так із роботодавцями, котрі хочуть вступити в трудові відносини з людьми, що мають інвалідність.

Про питання соціальної захищеності та права осіб з інвалідністю, а також про виконання нормативів роботодавцями району розповіла завідувач сектору забезпечення зайнятості та соціального захисту осіб з інвалідністю Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів - Любов Ковтун.

Присутні на заході роботодавці мали змогу презентувати свої підприємства та ознайомити осіб з актуальними вакансіями та особливостями роботи.

До дискусії долучився Андрій Шостак - голова відокремленого підрозділу Громадської організації  «Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації осіб з інвалідністю, вадами фізичного розвитку «Інтеграця» у Чернігівському районі». Шостак А.М. розповів про складнощі, з якими зіштовхуються люди з інвалідністю при працевлаштуванні.

Захід відвідали і шукачі роботи, котрі закцентували увагу на проблемі працевлаштування людей з інвалідністю, котрі мають вищу освіту та не можуть реалізувати свій потенціал.

Безробітні, які зацікавились запропонованими робочими місцями мали змогу поспілкуватися індивідуально з роботодавцями, а в ході ділової розмови, учасники виявили бажання  ближче познайомитися з умовами праці, могли поділилися своїм досвідом та проблемними ситуаціями під час пошуку роботи.

Чернігівська районна філія

Чернігівського обласного центру зайнятості