back

Запрошуємо до громадського обговрення!

14 листопада 2019

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації «Детальний план території земельних ділянок загальною площею 0,3400 га, розташованих за межами населеного пункту, в адміністративних межах Дніпровської  сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, для зміни цільового призначення земельних ділянок та будівництва садових будинків, а саме на земельні ділянки з кадастровими номерами: 74255581600:07:000, площею 0,1000 га, 7425581600:07:000:5072, площею 0.1200 га,   7425581600:07:000:5073, площею 0.1200 га.»

Проект «Детальний план території земельних ділянок загальною площею 0.3400га, розташованих за межами населеного пункту, в адміністративних межах Дніпровської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, для зміни цільового призначення земельних ділянок та будівництва садових будинків, а саме на земельні ділянки з кадастровими номерами: 74255581600:07:000, площею 0,1000га,   7425581600:07:000:5072, площею 0.1200га,  7425581600:07:000:5073, площею 0.1200га.» (далі – Детальний план) розроблений на замовлення Чернігівської районної державної адміністрації ФОП В.А. Травка.

Підставою для розроблення вказаного проекту є розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації від 25 червня 2019 року № 182 «Про розроблення детального плану території».

Основна мета проекту Детального плану: уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, визначення просторової композиції, параметрів забудови, формування принципів планувальної організації забудови, визначення всіх планувальних обмежень використання цієї території; уточнення містобудівних умов та обмежень, визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо інженерної підготовки території, розміщення об`єктів забудови всіх видів, організації транспортного і пішохідного руху, охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, комплексного благоустрою з організацією розвитку зелених зон.

Термін реалізації Детального плану території з урахуванням інвестиційних намірів становить 2 роки.

Об’єм і склад проекту відповідає будівельним нормам ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території».

До складу цього проекту входять текстові (Пояснювальна записка) та графічні (Графічна частина) матеріали. До Графічної частини відносяться: План розташування території у планувальній структурі населеного пункту (району); План існуючого використання території; Проектний план з візуалізаціями. 

Територія, що розглядається в межах Детального плану території під розміщення садових будинків, розташована на землях Дніпровської сільської ради Чернігівського району, Чернігівської області в зоні спільних інтересів з містом Чернігів с. Старик, Чернігівського району, Чернігівської області, вул. Садова, загальна площа ділянки становить 0.3400га.

Територія має просту конфігурацію, спокійний рельєф, не має відношення до об’єктів природно-заповідного фонда, особливо цінних земель, а також не відноситься до охоронних археологічних зон, вільна від забудови і зелених насаджень.          

Дана ділянка має достатній рівень інженерного забезпечення: водопровід, газопровід, кабелі зв`язку та електропостачання. Частина інженерних комунікацій зосереджена в межах червоних ліній вулиці Святошинська, 35, а також частково знаходяться у межах ділянки проектування. 

В зв'язку з відсутністю до земельної ділянки існуючих під'їздних шляхів (доріг), було запроектовано під'їзд по якому буде здійснюватися доступ до земельної ділянки.

Сучасна транспортна інфраструктура м. Чернігова та Чернігівського району забезпечує стабільне транспорне сполучення даного об’єкту містобудування (садових будинків) з іншими районами міста та прилеглими населеними пунктами Чернігівського району.

На підставі комплексного аналізу ситуації щодо розташування земельної ділянки площею 0,3400га по вулиці Садова, с. Старик, Чернігівського району на території Дніпровської сільської, замовник вважає за доцільне внести зміни щодо цільового призначення земельної ділянки в категорію земель - землі садівництва.

В екологічному відношенні дана територія може бути використана під розміщення об’єктів такого призначення. Джерела істотного техногенного впливу на навколишнє середовище в її межах відсутні.

   

 Ознайомитися з проектом Детального плану території можна на електронних носіях:

-- на офіційній сторінці Чернігівської районної державної адміністрації в мережі Інтернет за посіланням http://chadm.cg.gov.ua/index.php?id=28022&tp=1

--  на паперових носіях:

-- в секторі з питань містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Чернігівської районної державної адміністрації за адресою: м. Чернігів, вул.Шевченка, 48, тел. 3-5149 (понеділок – п’ятниця, з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00);

-- в будівлі Дніпровської сільської ради за адресою: Святошинська, 35, с. Дніпровське, Чернігівського району;

-- в розробника містобудівної документаці – проекту Детального плану території за адресою: 14013, м.Чернігів, вул..Молодчого, 12, б.17, ФОП В.А. Травка, тел.(0462)676-250.

Пропозиції до зазначеного вище проекту подаються:

-- на ім’я голови Чернігівської районної державної адміністрації у письмовій формі до 13 години 14 грудня 2019 року за поштовою адресою:  м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, на електронну адресу: [email protected];

-- на ім’я сільського голови Дніпровської сільської ради у письмовій формі до 13 години 14 грудня 2019 року за поштовою адресою: 15545,с. Дніпровське, вул. Святошинська, 35.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555, пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

  - повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

  - юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

  - власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

  - представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

  - народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

  Пропозиції, подані особами, не вказаними у зазначеному переліку, або подані після встановленого органом місцевого самоврядування строку, залишаються без розгляду.

  Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил.

  Надані громадськістю пропозиції підлягають реєстрації органом виконавчої влади та місцевого самоврядування та розглядаються розробником і замовником проектів містобудівної документації у місячний строк.

  За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

  Відповідальним за організацію розгляду пропозицій громадськості до вказаного проекту є  головний спеціаліст сектору з питань містобудування, архітектури та ЖКГ (14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, тел. 3-51-49).

Громадські слухання містобудівної документації відбудеться у приміщенні Дніпровської сільської ради за адресою: Святошинська, 35 об 11 год. 00 хв. 28 листопада 2019 року.