back

Увага, громадське обговорення!

14 листопада 2019

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації «Детальний план території земельних ділянок загальною площею 5.9184 га, розташованих за межами населеного пункту, в адміністративних межах Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, для зміни цільового призначення земельних ділянок та будівництва транспортно-логістичного центру, а саме на земельні ділянки з кадастровими номерами: 74255855:04:000:7301, площею 2.9420 га,   74255855:04:000:7295, площею 0.9784 га,   74255855:04:000:7031, площею 1.9980 га.»

Проект «Детальний план території земельних ділянок загальною площею 5.9184га, розташованих за межами населеного пункту, в адміністративних межах Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, для зміни цільового призначення земельних ділянок та будівництва транспортно-логістичного центру, а саме на земельні ділянки з кадастровими номерами: 74255855:04:000:7301, площею 2.9420га,   74255855:04:000:7295, площею 0.9784га,   74255855:04:000:7031, площею 1.9980га.» (далі – Детальний план) розроблений на замовлення Чернігівської районної державної адміністрації приватним підприємством «Портал-М».

Підставою для розроблення вказаного проекту є розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації від 10 жовтня 2019 року № 287 «Про розроблення детального плану території».

Основна мета проекту Детального плану: уточнення планувальної структури і функціонального призначення території, визначення просторової композиції, параметрів забудови, формування принципів планувальної організації забудови, визначення всіх планувальних обмежень використання цієї території; уточнення містобудівних умов та обмежень, визначення потреб у підприємствах та установах обслуговування, місць їх розташування, забезпечення комплексності забудови, сприяння поліпшенню стану навколишнього середовища, визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо інженерної підготовки території, розміщення об`єктів забудови всіх видів, організації транспортного і пішохідного руху, охорони та поліпшення стану навколишнього середовища, комплексного благоустрою з організацією розвитку зелених зон.

Термін реалізації Детального плану території з урахуванням інвестиційних намірів становить 2 роки.

Об’єм і склад проекту відповідає будівельним нормам ДБН Б.1.1-14:2012 «Склад та зміст детального плану території».

До складу цього проекту входять текстові (Пояснювальна записка) та графічні (Графічна частина) матеріали.

Територія, що розглядається в межах Детального плану території під розміщення транспортно-логістичного центру, розташована на землях Новобілоуської сільської ради Чернігівського району, Чернігівської області в зоні спільних інтересів з містом Чернігів в північній його частині вздовж вулиці Квітневої, загальна площа ділянки становить 5.9184га.

Територія має просту конфігурацію, спокійний рельєф, не має відношення до об’єктів природно-заповідного фонду, особливо цінних земель, а також не відноситься до охоронних археологічних зон, вільна від забудови і зелених насаджень.          

Дана ділянка має достатній рівень інженерного забезпечення: водопровід, газопровід, кабелі зв`язку та електропостачання. Частина інженерних комунікацій зосереджена в межах червоних ліній вулиці Квітневої м.Чернігова, а також частково знаходяться у межах ділянки проектування. 

Сучасна транспортна інфраструктура м. Чернігова та Чернігівського району забезпечує стабільне транспорне сполучення даного об’єкту містобудування (транспортно-логістичний центр) з іншими районами міста та прилеглими населеними пунктами Чернігівського району.

На підставі комплексного аналізу містобудівної ситуації щодо розташування земельної ділянки площею 5.9184га по вулиці Квітневій м.Чернігова на території Новобілоуської сільської ради  та враховуючи сучасні тенденції щодо логістики обробки, зберігання та перевантаження вантажів, їх митного оформлення, інформаційних та транспортних послуг в північному регіоні України, зокрема по м.Чернігову і Чернігівській області, замовник вважає за доцільне внести зміни щодо цільового призначення земельної ділянки  в категорію земель - землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, в тому числі – землі транспорту, за цільовим призначенням - для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій та видом використання земельної ділянки – транспортно-логістичний центр.

В екологічному відношенні дана територія може бути використана під розміщення об’єктів такого призначення. Джерела істотного техногенного впливу на навколишнє середовище в її межах відсутні.

В будівництво даного центру буде залучено більше 50 млн.грн. інвестицій, а при його експлуатації буде працевлаштовано біля 100 чоловік.

Загальна орієнтовна площа будівель  транспортно-логістичного центру складає більше 8 тис. м. кв. (дві черги по 4193 кв.м.).

Громадські слухання відбудуться "26" листопада 2019 року в приміщенні Новобілоуської сільської ради (вул.. Свиридовського, 54) о "15.00" годині.

 Ознайомитися з проектом Детального плану території можна на електронних носіях:

-- на офіційній сторінці Чернігівської районної державної адміністрації в мережі Інтернет за посиланням: http://chadm.cg.gov.ua (підрозділ «Детальні плани території» розділу «Містобудівна документація»),

--  на паперових носіях:

-- в секторі з питань містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Чернігівської районної державної адміністрації за адресою: м. Чернігів, вул.Шевченка, 48, каб. 114 , тел. 3-5149 (понеділок – п’ятниця, з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00);

-- в будівлі Новобілоуської сільської ради за адресою: Н.Білоус, вул..Свиридовського, 54, тел. 68-86-42 (понеділок – п’ятниця, з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00);

-- в розробника містобудівної документаці – проекту Детального плану території за адресою: 14030, м.Чернігів, вул..Одинцова, б.17, оф. 309, ПП «Портал-М» (понеділок – п’ятниця, з 8.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00).

 

Пропозиції громадкості до зазначеного проекту подаються до 12.00 години 15 грудня 2019 року:

-- на ім’я голови Чернігівської районної державної адміністрації у письмовій формі за поштовою адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, або на електронну адресу: [email protected].

-- на ім’я сільського голови Новобілоуської сільської ради в письмовій формі за поштовою адресою: с. Н.Білоус, вул. Свиридовського, 54. 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555, пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

  - повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

  - юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

  - власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

  - представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

  - народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад.

Пропозиції, подані особами, не вказаними у зазначеному переліку, або подані після встановленого органом місцевого самоврядування строку, залишаються без розгляду.

Пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил.

За результатами розгляду пропозицій заявнику надається відповідь про їх врахування або обґрунтована відмова.

Відповідальним за організацію розгляду пропозицій громадськості до вказаного проекту є  сектор з питань містобудування, архітектури та ЖКГ (14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, тел. 3-51-49).