back

Бібліотека - це скарбниця всіх багатств людського духу

08 листопада 2019

Великий педагог  Василь Сухомлинський підкреслював: «Як музикант не може прожити дня, щоб не взяти до рук музичного інструмента, не творити і не діставати від цього насолоди, – так людина не може обійтися без книжки».

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. У давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».

Бібліотека традиційно асоціюються з тишею,  більше того – з суворою забороною порушувати цю тишу. І це не викликає зазвичай захоплених вигуків у дітей. З книгою потрібно спілкуватися спокійно, вдумливо, з пошаною, намаганням зрозуміти думку автора.

Сучасні діти вимагають сучасних методів. Тому в нашій шкільній бібліотеці організована робота з дітьми  різних вікових категорій: 1-2 класи, які навчаються за програмою НУШ, 3-4 класи; 5-7, 8-9 класи, які вже освоюють до профільне навчання, 10-11 класи, де випускники вже на фінішній прямій до ЗНО.

Тож місячник шкільної бібліотеки пройшов під гаслом «Завдання книг - полегшити, прискорити пізнання життя, а не замінити його» та був насичений різноманітними конкурсами, книжковими виставками-презентаціями та викладками інформаційно-ілюстративних матеріалів, переглядами відеоматеріалів про незвичайні, унікальні, рідкісні бібліотеки світу, підготовкою та  випуском газети учнівського об’єднання «Лідер» «Шкільний вісник» на тему «Бібліотека очима дітей», проводенням благодійних акцій «Зростай із книжкою, малюк», «Подаруй бібліотеці книжку» «Цікава книга з домашньої бібліотеки для шкільної медіатеки» та іншими цікавинками.

Пам’ятаймо слова Івана Франка:

Книги – морська глибина,

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перла виносить.

Відділ освіти, сім'ї, молоді 

та спорту Чернігівської РДА