back

Обирали проофесію у Довжицькому НВК

04 жовтня 2019

Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу і любові до певного виду професійної діяльності.

Таким чином, одним із пріоритетних завдань сучасної системи освіти є організація роботи з учнівською молоддю щодо усвідомленого професійного самовизначення.

Важливо, щоб учні добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні. Для цього потрібно інформувати та ознайомлювати учнів зі світом професій.

ОЗ метою сприяння професійному самовизначення молоді у Довжицькому НВК відбулось профорієнтаційне заняття на тему «Вибір професії або задача з багатьма невідомими».

Під час заняття учні мали можливість ознайомитися не лише з актуальними професіями нашого регіону, а й отримали інформацію про рідкісні професії та ті, котрі зникли або зникають через стрімкий науково-технічний прогрес. Крім цього школярі пройшли тестування, котре направлене на виявлення кола професійних інтересів.

Чернігівська районна філія

Чернігівського обласного центру зайнятості