back

Угоду про співпрацю військової частини А1815 з Чернігівською районною організацією ветеранів підписано

09 вересня 2019

Перша окрема танкова Сіверська бригада ОК «Північ» підписала Угоду про співпрацю з Чернігівською районною організацією ветеранів України.

Співробітництво та спільна діяльність танкістів та ветеранів минулих війн та воєнних конфліктів буде направлена, у першу чергу, на військово-патріотичне виховання дітей та молоді регіону.

Зокрема Угода передбачає проведення спільних заходів у навчальних закладах, організацію військово-професійної орієнтації молоді, участь ветеранів та діючих військових у підготовці хлопців та дівчат до можливої служби в Збройних Силах України.
Крім того, 1 отбр та організація ветеранів планують спільно сприяти створенню та розвитку шкільних музеїв, проводити благодійні акції у госпіталях та реабілітаційних центрах тощо.

Угоду, що діятиме до кінця 2020 року і буде за бажанням сторін продовжена автоматично, підписали від імені командира 1-ї танкової бригади його заступник з морально-психологічного забезпечення підполковник Іван Медвєдєв та голова Чернігівської районної організації ветеранів України Анатолій Скуратович.

-Ми горді тим, що у нас на Чернігівщині є така легендарна танкова бригада. І сьогодні ми надягли військову форму, щоб віддати шану танкістам – загиблим і живим, - сказав Анатолій Михайлович, після чого присутні вшанували пам'ять загиблих танкістів хвилиною мовчання.

Заступник командира 1 окремої танкової Сіверської бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Іван Медвєдєв висловив сподівання на плідну співпрацю як на користь підростаючого покоління, так і для підвищення іміджу власне військової частини. 

Зустріч військових, серед яких, між іншим, були і представники відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Північ», Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Чернігівського державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, дала можливість обговорити ще й проблеми у військово-патріотичному вихованні дітей, підборі компетентних кадрів та ін.

Після підписання Угоди сторонами буде розроблений план конкретних дій для її реалізації до кінця цього року та на наступний.

пресс-центр ОК "Північ"