back

Відвідали кризові сім'ї

02 серпня 2019

01 серпня 2019 року відбувся виїзд в Довжицьку та Кувечицьку громади. Комісія у складі, начальника відділу соціальної роботи Центру соціальних служб, Оксани Булах, начальника Служби у справах дітей Чернігівської РДА Анатолія Усика, інспектора ювенальної превенції ЧРВП, Наталії Барбаш та сільських голів відвідали сім'ї, що перебувають в складних життєвих обставинах, у відвідуванні родин також взяв участь голова Новобілоуської об’єднаної територіальної громади Дмитро Федоров.

При відвідуванні багатодітної родини з’ясувалося, що шестеро дітей  проживають в антисанітарних умовах, мати не приділяє уваги їх вихованню та розвитку, не здійснює за ними належного догляду. Діти тимчасово влаштовані в районну лікарню з метою подальшого влаштування в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Багатодітна мати суворо попереджена членами комісії та зобов’язана створити належні умови проживання, так як діти не можуть і надалі залишатися в таких умовах.

Низку проблем намагалися вирішити члени комісії в родині ромської національності. Проблеми спричинені традиціями та специфічним способом життя ромів: прийнятні ранні шлюби та ранні вагітності, необов’язковість здобуття освіти дітьми, вчинення правопорушень, бродяжництво та жебрацтво. Батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків та рекомендовано приділяти більше уваги навчанню дітей їх поведінці у громадських місцях, не залишати дітей без нагляду.   

Під час відвідування місцевих магазинів Анатолій Усик та Наталія Барбаш нагадали продавцям про відповідальність за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам та зауважили на відсутність застережних табличок.

За інформацією Центру соціальних служб