back

Нагороди Республіки Білорусь ветеранам

18 липня 2019

12 липня 1-й секретар посольства Республіки  Білорусь в Україні Андрій Губкин вручив нагороди республіки ветеранам Другої світової війни Чернігівської області, які приймали участь в боях по визволенню Білорусі від нацистських загарбників – медалі «75 год вызвалення Рэспублікі Беларусь ад нямецка-фашысцкіх захопнікаў». В числі нагороджених шість представників Чернігівського району: Лопата Василь Іванович (смт Олишівка), Шкурко Анатолій Никифорович (м. Чернігів, народився в с. Смолин), Самойленко Іван Григорович (с. Киїнка), Машко Михайло Оникійович (смт Седнів), Британ Валентина Дем’янівна (с. Киїнка) та Хропатий Михайло Іванович (с. Мньов). 

Рада Чернігівської районної організації ветеранів вітає ветеранів з нагородами і бажає їм довгих років життя та міцного здоров’я. На жаль, на церемонію вручення приїхав тільки Анатолій Никифорович Шкурко, інші за станом здоров’я цього зробити не змогли. Їм нагороди будуть вручені окремо. На церемонії від Чернігівського району були присутні заступник голови РДА Андрій Курданов і голова районної ветеранської організації Анатолій Скуратович, який виступив і подякував ветеранам за чисте неба над головою, за мужність в боях з ворогом і за Перемогу.

Захід підготували Чернігівська міська громадська організація «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри» (керівник Галина Ворожбит) і Чернігівська обласна організації ветеранів України (відповідальний секретар Наталія Соловьйова). Білоруське товариство представило присутнім красиві номери художньої самодіяльності. Особливо до душі були пісні, які виконувала Ніна Максименко.