back

Скористайтеся можливістю участі у програмі «Теплі кредити»

20 червня 2019

За інформацією Держенергоефективності, цього року вже майже 740 мільйонів гривень «теплих кредитів» залучено сім’ями на енергоефективні заходи. Нагадаємо, всього у держбюджеті на ці потреби передбачено 1,1 мільярда гривень.

У травні відшкодовано 27 мільйонів гривень для близько 5 тисяч родин, які стали учасниками програми «теплих кредитів». Зокрема, виплачено понад 23 мільйони гривень на утеплення приватних будинків, більше 3 мільйонів – на енергоефективні заходи для 26 ОСББ, 700 тисяч – на придбання твердопаливних котлів.

Кошти перераховано отримувачам «теплих кредитів» в Ощадбанку, ПриватБанку та Укргазбанку.

Додаткову допомогу при утепленні можна отримати і з місцевих бюджетів. Сьогодні запроваджено 140 місцевих програм, на які у 2019 році виділено 145 мільйонів гривень. Уже виплачено 20 мільйонів компенсацій. Інформацію про програми можна отримати в рубриці Інтерактивна карта на сайті Держенергоефективності.

У Чернігівські області діє Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів на 2018-2020 роки. На її виконання з обласного бюджету на 2019 рік виділено один мільйон гривень. Наразі видано 431 кредит на 20,1 мільйона гривень, відшкодовано – 151,5 тисячі гривень.

В обласному центрі діє Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки. На відшкодування частини тіла по кредитам, отриманим ОСББ у 2019 році, в міському бюджеті Чернігова передбачено однин мільйон гривень. Двом ОСББ міста вже відшкодовано 37,4 тисячі гривень.

За інформацією Держенергоефективності
та Департаменту житлово-комунального
господарства та паливно-енергетичного
комплексу Чернігівської облдержадміністрації