back

В Україні завершилась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року

14 червня 2019

13 червня проведенням зовнішнього незалежного оцінювання з хімії завершено основну сесію тестування в 2019 році.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року урегулювано наказом Міністерства освіти і науки України від 22 серпня № 931.

Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник мав право пройти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбувалося з одинадцяти навчальних предметів.

Державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання в районі складало 116 учнів 11 класів.

Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників у період з 14 по 25 червня 2019 року.

Результати зовнішнього оцінювання із трьох навчальних предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації (за шкалою 1–12 балів) за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів закладів загальної середньої освіти, які в 2019 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти:

♦ українська мова і література (частина з української мови) (обов’язково);

♦ математика або історія України (період ХХ — початок ХХІ століття) (на вибір випускника);

♦ один з предметів із запропонованого вище переліку (на вибір випускника).

У цей період школи отримають відомості державної підсумкової атестації та у період 26-30 червня  вручать своїм випускникам документи про здобуття повної загальної середньої освіти.

Ті учасники, які з об'єктивних причин не мали можливості взяти участь у основній сесії ЗНО, зможуть пройти тестування в ході додаткової сесії, яка відбудеться з 26 червня до 12 липня.

Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України, 2019 року під час вступу до вишу зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років з усіх предметів, крім іноземних мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Відділ освіти, сім'ї, молоді

та спорту Чернігівської РДА