back

Літо, літо, літечко - золота пора

14 червня 2019

Розпочалося довгоочікуване літо – пора відпочинку, нових знайомств і пригод. А разом з початком літа розпочав свою діяльність табір  з денним перебуванням дітей «Мрія» Киїнської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Костянтина Светенка, адже весело, корисно та гарно проведені літні канікули залишають враження на цілий рік. Цьогоріч оздоровилося 200 учнів закладу освіти. Колективом вихователів, працівників їдальні та технічних служб було  створено всі необхідні умови для цікавого та змістовного відпочинку дітей, їхнього всебічного розвитку, занять спортом і творчістю.

Табірна зміна відкрилася урочистою лінійкою. Щоранку, під музичний супровід, всі радісно «прокидалися» й виконували вправи під час фіззарядки.  Скільки ж цікавого відбулося за час  роботи табору: конкурс малюнків на асфальті «Дитячі мрії»; спортивні змагання з футболу. волейболу, баскетболу, настільного тенісу. бадмінтону, шахів (переможців нагороджено грамотами та дипломами); патріотичний квест «Козацькими шляхами»; подорожі в природу рідного краю, милування водоспадом на річці Білоус; екскурсії на місцеву кінну ферму (катання на конях та поні, годування тварин, знайомство з конем –  героєм кінофільму «Майор і мафія», який демонструє канал ІСТV), до зоопарку в м. Мена, музеїв авіації та природи в м. Києві; поїздки до боулінгу, кінологів, кінотеатру в ТРЦ «Hollywood» MULTIPLEX; творчі зустрічі з акторами Чернігівського обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Шевченка, розважально-пізнавальна програма  «Арт-канікули», під час якої дітлахи долучилися до веселих конкурсів, майстер-класів з танців, аквагриму та отримали подарунки за активність, креативність рішень та відповідей тощо.

Спільно із практичним психологом та соціальним педагогом вихователі  проводили  бесіди, організовували психологічні тренінги та консультації, психологічні майстерні, спрямовані на розвиток комунікативних умінь і навичок дітей, формування впевненості в собі.

Так насичено минали цікаві літні дні  і добігла до кінця табірна зміна. Діти  відпочили, оздоровилися, отримали  масу задоволення та емоцій, познайомилися з новими друзями та цікавими людьми. Табір, до побачення! До зустрічі наступного літа! Але всі очікують продовження літнього відпочинку, яскравих та незабутніх вражень, бо це найсокровенніша мрія кожної дитини.

 

Відділ освіти, сім'ї, молоді

та спорту Чернігівської РДА