back

Професіографічна екскурсія школярів на Чернігівську взуттєву фабрику «БЕРЕГИНЯ»

24 травня 2019

 В рамках реалізації обласного профорієнтаційного проекту для учнівської молоді «Обери  професію-обери майбутнє» 21 травня 2019 року директором Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості Іриною Некрасовою,  проведено професіографічну екскурсію для учнів 8-9 класів Анисівської загальноосвітньої школи. (24 учня).

Учні відвідали Чернігівську взуттєву фабрику «Берегиня», яка бере початок ще з 1945 року. За 74 роки існування фабрика пройшла шлях від цеху «Масіндпошиву» до сучасного, одного з найпотужніших виробників текстильного та шкіряного взуття в Україні. На сьогоднішній день на фабриці працює близько 300 висококваліфікованих працівників, які щоденно виготовляють 1500 пар текстильного взуття та 200-300 пар шкіряного. «Берегиня» виготовляє сучасне взуття тільки з натуральних високоякісних матеріалів вітчизняних та імпортних виробників: шкіри, замші, нубука, гіпоалергенного текстилю та льону.

Асортимент включає дитяче, підліткове, жіноче, чоловіче взуття, домашнє, спортивне, а також взуття для виробничих і господарських потреб підприємств. Так, мережа кафе Макдональдс являються постійними замовниками фірмового взуття фабрики для своїх працівників.

 Взуття фабрики «Берегиня» користується попитом на ринках Австрії, Чехії, Італії, Канади, Ізраїлю, Грузії, Молдови та Білорусії.

Екскурсію провела головний технолог фабрики та завідуюча технічної лабораторії –Надія Дерев’янко, яка ознайомила учнів з процесом виробництва взуття, від розкрою, виготовлення деталей взуття до готової продукції.

Під час екскурсії, учні мали можливість спостерігати за роботою розкрійно-штампувального, швейного та цеху готової продукції. Школярі побачили продукцію, що виготовляє фабрика, почули про вимоги до працівників, «приміряли» професію до себе. Школярі з великою зацікавленістю спостерігали за роботою досвідчених майстрів.

Охочих отримати професію запрошували вступати в коледж легкої промисловості в м.Київ, який навчає складальників верху взуття та інших кваліфікованих працівників для фабрики.

Отож старшокласники, яким незабаром доведеться обирати професійну стезю, провели час з користю для себе, ознайомились з сучасною матеріально-технічною базою фабрики, умовами праці та отримали важливу інформацію про затребувані на ринку праці робітничі професії.

Чернігівська районна філія

Чернігівського обласного центру зайнятості