back

На  нараді  директорів шкіл району обговорили актуальні питання розвитку галузі освіти

24 травня 2019

Нещодавно, 16 травня, відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти району за участю голови райдержадміністрації Віктора Коржа.

Голова райдержадміністрації Віктор Корж зупинився на актуальних питаннях фінансування галузі освіти району, зокрема,  виплаті відпускних педагогічним працівникам, закупівлі обладнання для шкіл та співпраці керівників з місцевими підприємствами та сільськими радами.

Начальник відділу освіти,  сім’ї, молоді та спорту Тетяна Маханькова акцентувала увагу присутніх на підготовці до літнього оздоровчого періоду та забороні до використання окремих продуктів харчування в таборах з денним перебуванням. Озвучила питання виділення субвенційних коштів з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти: забезпечення закладів освіти персональними комп’ютерами та придбання послуг з доступу до інтернету.

Директор Центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Зореслава Кудлай говорила про встановлення співпраці з суб’єктами соціальної роботи щодо вчасного виявлення та надання соціальних послуг родинам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

На нараді висвітлено важливі питання організованого закінчення навчального року: проведення державної підсумкової атестації учнів, зовнішнього незалежного оцінювання, свята «Останнього дзвоника» та випускних вечорів у закладах освіти; дотримання техніки безпеки під час проведення урочистих святкових заходів та забезпечення безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу процесу під час весняно-літнього періоду.

На нараді розглянули питання забезпечення якісних та безпечних відпочинкових послуг у таборах з денним перебуванням та організацію заходів національно-патріотичного виховання.

Особливу увагу приділено підготовці закладів освіти  до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, а також обговоренню типових освітніх програм закладів загальної середньої освіти й викладання курсів за вибором.

Нарада завершилася обговоренням підсумків учнівської спартакіади у 2018-2019 навчальному році, районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), нагородженням переможців районного фестивалю пісенної творчості «Поліська весна» та районного конкурсу для вчителів англійської мови на кращий «Lapbook».

Відділ освіти, сім'ї, молоді 

та спорту Чернігівської РДА